Breaking News fra Rockwool Fondens Forskningsenhed

Når man anbringer et barn II. Årsager, effekter af anbringelsesforanstaltninger og konsekvenser.

Udgivet på Syddansk Universitetsforlag 2013. Publikationen blev introduceret ved et pressemøde i Moltkes Palæ d. 22.april 2013 med nedenstående hovedkonklusioner:

Over en 10 års periode, korrigeret for ændringer i de kommunale udgiftsandele er udgifterne til anbringelse af børn og unge af samme størrelsesorden i peroden, og altså ikke eksploderet.

Risikoen for at blive anbragt uden for hjemmet er faldet gennem det samme årti, men børn med ikke-vestlig baggrund har større risiko for at blive anbragt.

Plejefamilier giver anbragte børn et bedre udgangspunkt end institution, og længere tids anbringelse har positive konklusioner senere i livet.

Det vises også at slægtsanbringelser ikke giver flere sammenbrud end andre anbringelser.

Af mere specifikke konklusioner kan nævnes:

  • at når barnet bliver anbragt kommer far mere på overførselsydelser
  • at færre børn bliver anbragt uden for hjemmet når far får samfundstjeneste i stedet for fængsel
  • at fødselsvægten i sig selv har betydning for risikoen for anbringelse idet børn der vejer <2500g ved fødslen har en forhøjet risiko for at blive anbragt.

Forfattere:
Signe Hald Andersen og Peter Fallesen med bidrag fra Mette Ejrnæs , Natalia Emanuel, Astrid Estrup Enemark, Bjarne Madsen og Christopher Wildeman.

Ved præsentationen deltog daspcans formand Tony Olesen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>