Børnehuse – hvor langt er vi nået?

Under Social styrelsens effektive styring går processen hurtigt fremad. De nedsatte arbejdsgrupper har leveret deres indlæg, og der sker en justering og sammenskrivning i nærmeste fremtid. Og nær er nær, for Børnehusene slår dørene op som planlagt. Tirsdag d. 1. oktober 2013.

Der er ansat ledere i alle 5 Børnehuse, og de fysiske rammer arbejdes der hårdt på at få færdiggjort. Det drejer sig om at renovere og installere nødvendigt grej i bygninger, der tidligere har været brugt til andet formål.

De faste ansættelser af ledere, sekretariats personale, psykologer og socialrådgivere er stort set på plads, medens det er forskelligt hvor langt man er nået med samarbejdsaftaler med regionens kommuner og de professionelle der skal betjene Børnehusene udefra. Dog er politiets video afhørings faciliteter på plads overalt. Da Regioner og politikredse lapper ind over hinanden, samtidig med at de regionale afstande til Børnehusene visse steder er betydelig, er der tanker om at etablere satellitfunktioner i nogle regioner. Hensigten er at de etablerede Børnehuse skal være ligeværdige således at hele udrednings processen i forbindelse med et overgreb uanset type skal kunne varetages i samarbejde med den nærmest liggende hospitals børneafdeling.

Nøgleordene er : DE PROFESSIONELLE TIL BARNET og BARNET I CENTRUM.

daspcan afholder er eftermiddags møde om Børnehusene og hvordan de kom fra start onsdag d. 13 nov. 2013 fra 15-17. Der vil snart være mere information om eftermiddags mødet her på siden.

Bestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>